Här kommer du att kunna läsa om hundar (och även hästar!) som gått ur tiden men som jag minns och vill hedra med att berätta om dem!
Sessan, min ljuvliga hund.

Om ni föreställer er en blandning av Kuvasz och Pumi så.....vipps har ni Sessan framför er ! Hon själv var blandras av Stor Pudel och hennes mor var Collie och så sa de Gråspets, vad nu det var för ras. Synd man inte var intresserad av lydnad/bruks på den tiden för lydigare och klokare hund har jag aldrig träffat än Sessan var. Men Pumi ligger inte långt efter !

Några år senare kom då Borzoi in i mitt liv. Trevlig ras det också. Podruga blev min egna tik, utställd mycket sparsamt. Kommer inte ens ihåg vad hon fick. När Podruga gick ur tiden tyckte jag Borzoierna blivit så små att en ny sådan var inte att tänka på. Men nu kan jag gott tänka mig en ! De har blivit stora och ståtliga, vackra se på och roliga lära känna. Inte alls så svåra som folk tror på grund de är vinthundar.

Inte bara Pumi..........utan även Kuvasz har jag varit ägare till. Wulacnos Laszlo, en genomsnäll hane som tyvärr ej blev så gammal. Han var helt ljuvlig mot andra djur och tog även hand om på bästa vis små människor, barn alltså. Fick ta bort honom på grund av hjärtfel.

Även en tik skaffades, Sani kom hon kallas, Wulcanos Vita Wasani. Även hon var mycket snäll och jag hade nästan alltid mina Kuvaszer lösa.

Till Laszlo drogs alla hundar, framför allt valpar.

Kulan, tiken som blev 17½ år gammal. Hon är mor till mina gamlingar och var även Bagarsjöns första Pumi tik.

Vem minns inte Pecca, Kilvan Primas? Inger Svärds (Bagarsjöns) första Pumi. En härlig hane som hade många framgångar. Han är också far till mina gamlingar Tappi och Mille.

Tjiiiiiii, fick ni alla som trodde Noppe hade hängöron ! Som synes på kortet hade han inte alls det. På den tiden klippte man inte Pumi så mycket som man gör idag. Inte eller på det viset. Här är han rejält nedklippt