Svarte Petter.

För denna hund blev jag utelåst från min bil. Fast det var innan han blev född,var och parade hans mor nere i Skåne och hon sprang runt i bilen och lyckades trycka ner varje knapp och min vana trogen satt nycklarna i bilen !

Vid ett sådant tillfälle önskar man faktiskt man varit lagd lite åt det kriminella hållet. Få upp en bildörr utan nycklar, det tog tid. Några futtiga sekunder som de säger på tv blev till minuter, halvtimma, och sedan timmar ! Mer exakt, en halv dag !!! Men upp kom den och tiken blev parad, föddes efter 9 veckor, Svarte Petter, som sedan sändes till Finland.

Inger och Pecca.

Första gången jag träffade Inger Svärd var på en FUR-utställning. Tyckte rent ut sagt hon var "helknäpp" !! Varför undrar ni säkert då ?

Jo, hon hade helt klart snyggaste Pumin och så ställde hon inte ut, för hon vågade inte !!! Jo då, ni läste rätt. Alla är vi barn i början ! Likaså var Inger. Men hon ändrade sig och Pecca ställdes flitigt senare och vann mycket. Men visst är han fin på fotot. Har även ändrat inställning till Inger.............. hon är inte mer helknasig än jag ! Vi umgås än och har roligt ihop. Kanske tycker vi inte alltid lika men med en bra vän/kompis ska man inte behöva det.

Man ska kunna säga vad man vill (nästan) och ändå respektera varandra, vilket vi gör. Många är folken under årens lopp som säkert trott nu är dom ovänner men icke som icke, vi är som sagt vänner och dessutom bra vänner.

Här står då tre stycken härliga Ungrare !

Från vänster, liten Tappi som valp i mitten Noppe och till höger Kuvasz tiken Sani. Gäller ju ha koll på vad som händer utanför ! Man vill inte missa något........ eller hur.

Som stor gör liten ! Men tittar ni noga ser ni att liten Tappi ej har framtassarna längst ut på muren som Noppe har. Men härma måste man göra om man Pumi är !
Mohas Bjäril.

Ägare:Marian Ammentorp, Danmark. Denna tik har också fastnat på näthinnan. Tyckte om hennes creme färg bland annat. Hos Marian hade vi också en trevlig "fest", massor av hundfolk och hundar. Danmark hade det året (1989) en stor hundshow som vi alla var på.

Skorpan. En utav Lissys tikar. Hon var en rolig Pumi ju mer man klappade händer ju högre lyfte hon sina framben. Var som hon själv ville klappa med !
En utav Bagarsjöns första valpträffar. 4 Augusti 1989. Från v. Lillfia med husse sedan matten med hanen Casper, Gull-Britt o Skrållan, jag o Tappi och Valter med Milou.
SuCH Borgarmarkens Well-Spoken Copia

"Gaia"

Snällaste Pumi jag vet. Hon var också en mycket god mor åt de kullar hon hade. Ledartiken här hemma, på den tiden var allt lugnt och stilla. Räckte Gaia tittade på dem andra så blev det lugnt. Gaia var en Pumi man aldrig behövde höja rösten till eller upprepa sig. Hade bara hon funnits här så hade man inte märkt man varit djurägare ! Hon var allt förutom kanske en riktig utställningstjärna ! Fast det ska tilläggas, BIR med konkurans tog hon med.