Borgarmarkens Kennel
Mitt kennelnamn Borgarmarken´s blev godkänt av FCI 1993-11-03.

Varför jag just valde det namnet i första hand är för den marken, tillhöranden den gården jag bor på heter det och berget som ligger här på Ölmanäs heter Borgaråsen.

I riktigt gamla böcker om Åsa, Ölmanäs hittade jag också namnet Bagvänna vilket var mitt andra val. Gården kallade så förr.

Första Pumin var en hane Napkélte, Noppe kallad, grå färgad, härlig rolig hund. Han blev SuCH NuCH och INTuCH.

Han var även Sveriges första Pumi som blev grupplacerad i officiella sammanhang. Var på SSD i Nybro året1987.Efter Noppe kom Bagarsjöns Annetaps Cula-Cåpia, Tappi kallad.

Även hon blev genom åren grupplacerad och SuCH.

Kenneln tar enbart valpar på HD-fria och ögonlysta utan anmärkning, de ska även vara bra mentalt. Sätter den mentala biten högt likaså de ska vara friska.Sen om de är vackra också är det ett + i kanten. Att de ska se ut som Pumi, givetvis !!

Min första Pumi kull föddes 8 augusti 1993

Lovin och Gaia kom de att kallas.

Modern var Tappi, som tyvärr hade en svår förlossning, 2 av 5 överlevde. Därav jag aldrig mer tog någon kull på den tiken. Ville varken utsätta henne eller mig själv för det en gång till. Hon parades med "Måns", Mariell De Marque Ecs-Csodus, en liten stilig grå hane, även han SuCH.

Både Tappi och Måns lever än vid år 2004.

Efter mycket om och men beslöt jag sätta ut Lovin på foder, en kompis i Värmland berättade om en familj som hon tyckte skulle passa för Pumi. Sagt och gjort, jag och familjen Pettersson tog kontakt, de kom ner och jodå .......

både jag och Lovin föll för dem. Kan tala om familjen utökats med Pumi, de har nu 3 stycken ! Än idag så umgås vi och har roligt ihop, Lovin fick en toppenfamilj och jag fick härliga kompisar ! Sen var det inget minuspoäng de bodde i Värmland precis ! Härligt landskap på moder Svea.

Lovin var runt omkring 10 månader när han flyttade från mig.

Märkte han ville så mycket mer än vad jag hann med, gick en valpkurs med honom och han var mycket duktig. Idags läge har han provat på mycket inom lydnad, bruks, agility .

SuCH Borgarmarkens Well-Spoken Copia, "Gaia" behöll jag själv och hon fick sin första kull 1996 - 6 mars. Blev 3 hanar och 4 tikar. Hon parades med Vauhtiwilpertti, en import från Finland, hanhundägaren tog en tik, Schell, själv behöll jag Diezel, Pennzoil hamnade nere i Skåne, men fick låna henne för en kull då Diezel råkade ut för livmoderinflammation och fick den bortopererad. Sista tiken G-G kallad (Golden Girl) gick på export till Australien där hon blev Champion. Till och med jag fick från Australienska kk.

Australien Champion Breeders Certificate

som nu pryder en bit av vägen hemma !

Hanarna i den kullen blev med namnen Pettroil (också Värmland) Gulf (Enköping) och Gazoline i Lund.

Nu är de redan veteraner, 8 år 2004, tiden går !

Nästa kull efter Gaia och Kilvan Lovag De Marque föddes

1997 13 augusti, 2 hanar och 4 tikar.Min däck-kull !

Michellin bor i Stockholm, Pirellie fick ett nytt hem hos Annika i Linköping, Kelly och Avon hamnade hos kennel Spjutlyckans i Hällingsjö, de har haft var sin kull där. India nere i Skåne och åter igen en i Värmland , Star.

Tyvärr var jag tvungen ta bort Gaia efter det hon drabbats av Stevens Jones syndrom.

Nästa kull var då Pennzoil mor till och det blev min lilla kryddkull ! Det blev 4 hanar och 2 tikar. De som har Pennzoil tog en tik Timjan, Mejram hamnade också nere i Skåne, likaså Kapris, de 3 bor inte så långt ifrån varandra vilket underlättar när man åker och hälsar på ! Muskot och Kummin hamnade i Stockholmstrakten och Carom bor i Lidköping.

Pennzoil parades med Bagarsjöns Milou A´La Tico.

1998 Föddes Okkie, Bagarsjöns Octavia Av Gashell, som blev min.( Hennes mor Schell var jag uppfödare till.)Tyvärr så råkade vi ut för en bilolycka par år senare vilket medförde Okkie ej kommer gå i avel. Hon äter tabletter dagligen för att inte få några anfall. (EP)

Nu väntar kenneln och framför allt jag på en ny liten valp.

Vad det blir, hane eller tik vet jag inte ännu, mor är i alla fall SuCH Spjutlyckans Thalia och fadern är Lovin , (LP II Borgarmarkens Ecs-Son Well-Deserved)